Aplikacija za prepoznavanje lica pomaže u pronalasku izgubljenih pasa

Zabrinuti vlasnici ljubimaca koji su nestali provode dane i dane lijepeći plakate sa slikom svog psa, ostavljaju oglase na web stranicama ili radio stanicama nudeći nagradu, kucaju na vrata susjedima tražeći pomoć i nervozno iščekuju sretnu vijest.

FindingRover

Uskoro bi nove tehnologije mogle olakšati pronalazak. Naime, u San Diegu je pokrenuta web stranica FindingRover.com koja koristi aplikaciju za prepoznavanje i na brz način ljubimca odvodi svom vlasniku. Web stranica posjeduje bazu podataka s fotografijama i pokušava uskladiti osam osebujnih točaka na licu s  psima sa slika koje su poslali vlasnici izgubljenih kućnih ljubimca ili koje su već u bazi.

Osnivač FindingRover.com je Ivan Polimeno i njegova je želja proširiti foto bazu podataka kako bi se povećao broj sretnih završetaka. Program može raditi na dva načina: Onaj tko pronađe psa uslika ga i šalje u bazu podataka gdje se ona uspoređuje s onima koje su poslali nesretni vlasnici, a drugi je da psi dolaze u azil gdje već postoje baze podataka i po poklapanju zove se vlasnik.

Pošalji komentar