Balboa i Eukanuba čekaju udomitelje

Balboa i Eukanuba čekaju udomitelje

Tema akcije ‘Udomljavanje je fora‘ bilo je promoviranje kastracije i sterilizacije kao humanog načina spašavanja životinja.

Balboa je mladi mješanac koji već dva mjeseca živi u skloništu za pse u Dumovcu. Jako je umiljat, a za razliku od drugih pasa većinom mirno sjedi uz ogradu i čeka ljude, da se poigraju s njime i konačno, da ga odvedu u novi dom. Ima, kako kažu volonteri, sve manire kućnog psa i vidi se da je imao obitelj koja ga je napustila, zato mu toliko nedostaju ljudi šiše vecernji.hr.

Balbou su građani imali prilike upoznati jučer na Trgu Bana Jelačića gdje se provodila prva ovogodišnja akcija ‘Udomljavanje je fora’. Radi se o inicijativi koja se četiri puta godišnje održava u centru grada kako bi se građani mogli upoznati sa psima iz Dumovca, a volonterima postaviti pitanja.

Tema akcije je promoviranje kastracije i sterilizacije kao humanog načina spašavanja životinja – rekla je Petra Bajan iz Dumovca gdje trenutno na udomljavanje čeka oko 180 pasa, a još ih je puno i na listi čekanja.

Osim Balboe, građanima se na Trgu predstavila i Eukanuba, mlada križanka mastifa koja udomljenje čeka također dva mjeseca.

Građani žele male i mlade pse, a izbjegavaju stare iako su oni puno vjerniji od štenaca. Također, iz nekog razloga ne žele crne pse – objasnila je Bajan.

Na udomljavanje je pozvana i dogradonačelnica Sandra Švaljek koja je podržala akciju te apelirala na građane da, prije svega, ne napuštaju svoje ljubimce.

Pošalji komentar