Fantastična foto priča: Pas za vuču saonica potjerao ogromnog polarnog medvjeda

Talijanski fotograf Alberto Panizza je autor ove fantastične foto priče koja nam dolazi iz okolice Churchilla, malenog kanadskog gradića s 800 stanovnika. Ovo mjestašce je poznato po polarnim medvjedima, a dobio je neslužbeni naziv “Polar Bear Capital of the World”.

Ogromni polarni medvjed približavao se psu koji se koristi za vuču saonica. Svi bi očekivali veliki strah kod psa koji je više nego duplo manji i lakši od polarnog medvjeda, ali on pokazuje zube i ne dopušta ulazak “neznancu” na svoj teritorij.

Na kraju je radoznali medvjed morao priznati porazi napustiti teritorij ovog psa čuvara. Pogledajte ove fantastične fotografije.

Pas vs polarni medvjedZnatiželjni polarni medvjed približava psu čuvaru, koji je na lancu. Čini se da nema ništa protiv poznanstva s manjim životinjama.

Polarni medvjed vs dogBez ikakvog traga straha pas je stao na put medvjedu pokazavši mu da nije dobrodošao na njegovom teritoriju.

Polarni medvjedPas, čiji je posao da vuče saonice kroz snijeg Churchilla pokazuje zube pokušava uplašiti nepozvanog gosta. Polarni medvjed izgleda znatiželjno, kao da želi steći novo prijateljstvo.

Pas za vuču saonica potjerao ogromnog polarnog medvjeda

Pas za vuču saonica potjerao ogromnog polarnog medvjeda

Pas za vuču saonica potjerao ogromnog polarnog medvjeda

Unatoč velikoj razlici u veličini, pas čuvar ne odustaje te zubima i režanjem pokušava dati do znanja da je on ovdje glavni.

Vlasnik psa tvrdi da je ova pasmina pasa najjača na svijetu. Ponekad, kad nemaju drugog izlaza kao sada jer su sputani lancem, spremni su napasti i medvjeda. “Čak i ako su obučeni za borbu protiv medvjeda, psi obično pokazuju strah”.

Razlog njegovog vezanja, kažu lokalni uzgajivači, je onemogućavanje bijega. Psi žive nedaleko od grada gdje često prolaze polarni medvjedi i čest je slučaj da, kad osjete opasnost, otiđu iz područja i pređu na “modus preživljavanja”.

Pas za vuču saonica potjerao ogromnog polarnog medvjedaNa kraju polarni medvjed odustaje, morao se povući dalje od ovog opasnog čuvara svog teritorija.

Bliski susret psa i polarnog medvjeda zabilježio je prošli mjesec talijanski fotograf Alberto Panizza.Bliski susret psa i polarnog medvjeda zabilježio je prošli mjesec talijanski fotograf Alberto Panizza.

Nigdje se ne navodi koja je pasmina, mnogi pretpostavljaju da ima gene karelijskog medvjeđeg psa (Karelian Bear Dog), finske pasmine pasa koja je brojna izvan svoje postojbine.

Pošalji komentar