Ljubimac na radnom mjestu

Kućni ljubimci na radnom mjestu uveseljavaju, smanjuju razinu stresa, povezuju zaposlenike, a mogu utjecati i na povećanje produktivnosti. No, istraživanje je pokazalo kako svega 15 posto ispitanika ima mogućnost dovođenja ljubimaca na radno mjesto.

Office Dog

Nisu rijetki slučajevi da zaposlenici u Hrvatskoj na radno mjesto dovode i svoje kućne ljubimce, čemu u prilog ide i istraživanje portala MojPosao.

Cilj istraživanja bio je doznati kakva je situacija u Hrvatskoj kada je u pitanju dovođenje kućnih ljubimaca na radno mjesto, koji su stavovi ispitanika o takvoj mogućnosti te kakav utjecaj ljubimci imaju na produktivnost i zadovoljstvo zaposlenika.

Od ispitanika koji su sudjelovali u istraživanju, većina (71 posto) i sami imaju kućne ljubimce i to najviše pse (68 posto), mačke (39 posto) i ribice (17 posto).

Dopušta li to poslodavac, dovođenje kućnog ljubimca na radno mjesto izaziva veselje i ublažava stres, iznijeli su anketirani u istraživanju.

Njih 46 posto navodi kako ljubimac u uredu potiče razvoj međuljudskih odnosa. Čak 30 posto ispitanika smatra kako ljubimac pozitivno utječe na produktivnost zaposlenika.

Da nema ničega pozitivnog u dovođenju kućnih ljubimaca na radno mjesto, smatra 23 posto ispitanika.

Pas, mačka ili ribica na radnom mjestu mogu ometati radnu disciplinu i smetati u obavljanju zadataka, mišljenja su pojedinih ispitanika koji su sudjelovali u ovom istraživanju.

Oni mogu dovesti u neugodnu situaciju ostale u uredu, kao i goste u radnim prostorijama, ocijenjeno je. Čak 38 posto ispitanika navodi da ljubimci na radnom mjestu mogu prouzročiti alergije, izazivati buku i stvarati nered.

Istraživanje je pokazalo kako svega 15 posto ispitanika ima mogućnost dovođenja ljubimaca na radno mjesto.

Pošalji komentar