Na Murteru plaža za pse

Na Murteru plaža za pse

JEZERA – Njemački ovčari, pekinezeri, hrtovi, šarplaninci, pudlice, mješanci i ostali psi ovoga ljeta mogu bezbrižno ljetovati i opušteno zalajati kupajući se u moru u Jezerima na otoku Murteru. Tamošnje mjesne vlasti i turistički djelatnici dosjetili su se urediti dio glavne jezerske plaže za potrebe kućnih ljubimaca koje turisti sa sobom dovodu na ljetovanje.

Preuređenje 20.000 kn

Za dvadesetak tisuća kuna izdvojenih iz blagajne općine Tisno i Turističke zajednice Jezera strani pseći gosti, ali i domaći lajavci, dobit će ekskluzivni dio plaže Kuèine, gdje će se moći kupati i tuširati a da pritom njihovi vlasnici ne trpe bijesne pogleda ostalih kupaća na plaži. Odlučili smo se za to jer mnogo naših gostiju na ljetovanje dolazi sa psima. Primjerice, na većini brodova koji dođu u marinu ima pasa, posebice na njemačkim i austrijskim.

Postavljanje ploča

Tako ćemo spriječiti da se ostali turisti bune zbog toga što se psi kupaju u moru – kaže Ivan Klarin, mladi predsjednik Mjesnog odbora Jezera. Kamenom obloženi plažni objekt već je dobio obrise: riječ je o prostranoj kadi s nižim tušem kako bi se lajavcima mogla isprati sol s dlake te pristupnoj kosoj rampi.

Za dvadesetak tisuća kuna izdvojenih iz blagajne opčine Tisno i Turističke zajednice Jezera strani pseći gosti, ali i domaći lajavci, dobit će ekskluzivni dio plaže Kučine…

Radovi još nisu gotovi – valja još postaviti keramiku u kupaonicama te ploče s natpisom da je riječ o dijelu plaže namijenjenom četveronožnim kupačima i njihovim brižljivim vlasnicima. Već se u Jezerima šale kako nam je plaža za pse bolja od one za ljude. Ipak, mnogi su i prije službena otvaranja dovodili svoje pse i kupali ih tamo. – Dakako, uređujemo mi i ostale plaže, one za ljude – šali se predsjednik Ivan Klarin.

Pošalji komentar