Na Pravnom fakultetu obranjen prvi diplomski rad o životinjama!

Rad, temeljen na nizu istraživanja i intervjua, skreće pozornost na propuste rada institucija i našeg zakonodavca te ukazuje na regulaciju zaštite prava životinja u Hrvatskoj i susjednim zemljama

Mia Škrtić i Frida, nakon obrane diplomskog rada

Mia Škrtić i Frida, nakon obrane diplomskog rada

Mia Škrtić diplomirala je s temom ‘‘Zaštita prava životinja i pozicija životinja u kaznenom pravu”, pod mentorstvom dr. sc. Marte Dragičević Prtenjača.

Rad, temeljen na nizu istraživanja i intervjua, skreće pozornost na propuste rada institucija i našeg zakonodavca te ukazuje na regulaciju zaštite prava životinja u Hrvatskoj i susjednim zemljama. Također, prikazuje najokrutnije načine kršenja prava životinja poput vivisekcije, uzgoja životinja za krzno, lova, cirkusa sa životinjskim točkama, problema u skloništima za životinje i napuštanja životinja.

Na kraju Rada izneseni su prijedlozi za izmjenu Kaznenog zakona i prijedlozi za nove kategorizacije kaznenih djela protiv životinja – da se tretiraju kao zločini protiv društva i da time budu propisane strože kazne za počinitelje. (prijatelji -zivotinja.hr)

Pošalji komentar