“Pametni” ekološki spremnik u zamjenu za plastične boce izbacuje hranu za lutalice

“Pametni” ekološki spremnik u zamjenu za plastične boce izbacuje hranu za lutalice

Iz Turske nam dolazi hvale vrijedan “uređaj” koji na jednoj strani prima boce za recikliranje i vodu koja ostane u njima, a na drugoj hrani pse lutalice. Uz to što se recikliranjem plastičnog otpada čuva okoliš, ljudi imaju priliku pomoći psima lutalicama kojih je sve više na ulicama.

Ovaj “pametni” spremnik za recikliranje nastao je početkom ove godine, a za njega je zaslužna Yüceso Wagon Pugedo. Postavljanje spremnika je naišlo na veliko odobravanje i podržalo ga je 70 općina u Turskoj uz veliko odobravanje udruženja koje se brinu o životinjama.

Svi mogu nahraniti pse lutalice tako da plastičnu bocu stave u za to predviđeno ili da ostatak vode izliju u spremnik. Polovina od otpadnog materijala koji je ubačen u sustavu dovoljan je da pokrije troškove hrane.

Kako to izgleda, pogledajte na videu. Nadamo se da ćemo ove spremnike vidjeti i u Hrvatskoj. No za to ćemo vjerojatno morati sačekati bolja vremena jer su, nažalost, plastične boce glavni izvor prihoda za preživljavanje velikom broju obitelji.

Pošalji komentar