PetChatz – dvosmjerna komunikacijska tehnologija između vlasnika i njihovih ljubimaca

PetChatz je novi način za povezivanje i interakciju s vašim ljubimcem, s bilo kojeg mjesta. Oni vas vide, čuju i osjećaju vašu ljubav

Pet Chatz

Zanimljiv proizvod dolazi nam iz Minnesote. PetChatz je novi način za povezivanje i interakciju s vašim ljubimcem, s bilo kojeg mjesta. Oni vas vide, čuju i osjećaju vašu ljubav. Kada ste na poslu, odmoru ili jednostavno ne možete biti uz svog ljubimca pomoću ove inovacije možete pozvati svog psa, možete ga vidjeti, “popričati” s njim, poigrati se na daljinu i nagraditi ga grickalicama, a možete mu čak i pustiti umirujući miris.

Ovaj gadget posjeduje kameru u boji kako bi ljubimci i njihovi vlasnici mogli da gledaju jedni druge dok „razgovaraju“. Osim toga vlasnici imaju opciju da nagrade svog ljubimca, jer uređaj posjeduje i prostor za poslastice. Da bi ljubimac bio nagrađen potrebno je da vlasnik klikne na određenu ikonu i uređaj će poslužiti poslasticu.

Ovaj uređaj nudi i opciju fotografiranja i snimanja reakcija kućnih ljubimaca, kao i mogućnost da se ti trenuci podijele na društvenim mrežama.

Videofon je potpuno siguran za životinje i otporan je na glodanje. Postavlja na zid u visini glave kućnog ljubimca. Poseban zvuk zove ljubimca da dođe do ovog uređaja. PetChatz je povezan bežičnim internetom, a korisnici se s njim povezuju putem web stranice na svojim kompjuterima ili koristeći aplikaciju na svom pametnom telefonu. Pri svakom pozivu kamera se automatski aktivira.

Izum potpisuje dr Mark Kroll koji je nositelj više od 350 patenata. Do njega je došao nakon što je shvatio potencijal daljinske dvosmjerne komunikacijske tehnologije s jedinstvenom emocionalnom vezom između vlasnika i njegovog ljubimca. Svoju ideju je podijelio s prijateljicom Lisom Lavin koja je odmah uvidjela potencijal i od tada kreće razvoj ovog uređaja.

PetChatz je dobio niz priznanja, a u medijima je ovih dana istaknut kao jedinstven dar koje možeti pokloniti svom ljubimcu. Cijena mu je oko 2100 kuna.

 

Pošalji komentar