Razmišljate o kupovini hibridnog vozila? Top 5 Dog friendly Plug-in vozila

Tradicionalno, vlasnici pasa, pogotovo ako spadaju u skupinu velikih, imaju tendenciju da favoriziraju velika SUV vozila, karavanske izvedbe ili kombije u odnosu na druge vrste automobila na tržištu. U posljednje vrijeme sve više su in hibridna vozila, pogotovo nakon odluke Vlade RH da subvencira nabavku “ekoloških vozila”.

Za one koji kod odabira novog limenog ljubimca razmišljaju i o onom četveronožnom, kupovina hibridnog automobila nije bila na vrhu popisa želja zbog zabrinutosti da pas neće imati mjesta. No, je li to tako?

Portal Transport Evolved izdvojio je pet Plug-in vozila (hibrida koji za pogon koriste motor s unutarnjim izgaranjem i jedan ili više elektromotora) koji zadovoljavaju, više ili manje, potrebe njihovih ljubimaca. Prije nego ih nabrojimo napomenimo važnu opremu – klimu. Nikada ne ostavljajte psa u vrućem automobilu.

Tesla Model S

Tesla autoPrvi na popisu je svjetski poznati Tesla Model S. Zahvaljujući pametnom dizajnu, Tesla Model S ima veliki stražnji prtljažnik.

Ono što je najvažnije, Model S dolazi kao standard s daljinskim klima uređajem, što znači da možete osigurati savršenu temperatura za vas i vašeg psa.

U pogledu veličine, srednje veliki psi ne bi trebali imati problema s komocijom dok bi se velike pasmine mogle malo “nažuljati”. U testu, graničarski koli i labrador nisu imali problema sa smještajem za putovanje.

Volvo V60 Plug-in

Volvo V60 Plug-inVaš razmaženi pas bi se u stražnjem dijelu Volva trebao osjećati kao u svojoj kućici.

Za razliku od Tesla Model S, u kojemu je problem s pohranom prtljage, Volvo V60 PHEV je homologiran u Europi za vuču. To će utjecati na potrošnju goriva, ali ako planirate dugi obiteljski odmor sa psima, ovo bi mogao biti savršen automobil za vas.

Toyota RAV4 EV

Toyota RAV4 EV

Toyotin električni RAV4 EV kombinira praktičnost SUV-a s potrošnjom goriva od električnog automobila. Može prijeći 103 km po punjenju, ali treba biti svjestan da, unatoč tome što je pogonski sustav izgrađen na tehnologiji Tesle, RAV4 EV ne nudi sposobnost brzog punjenja.

Za putovanja po gradu Toyota RAV4 EV je u svom elementu, sa svojim visokim stropom pogodan je za sve, čak i najveće pasmine psa pogotovo ako se preklopi drugi red sjedala.

Nissan e-NV200

Nissan e-NV200

Nissanov prvi potpuno električni automobil možda je idealno rješenje. Taj kombi će se posebno svidjeti vlasnicima s starijim psima koji ne mogu skočiti u stražnji dio viših vozila.

Za razliku od drugih vozila na ovom popisu, e-NV200 je u kombi izvedbi odličan za one s velikim brojem pasa.

Mitsubishi Outlander PHEV

Mitsubishi Outlander PHEV

Mitsubishi Outlander PHEV je klasičnog SUV izgleda s pogonom na sva četiri kotača.

Zahvaljujući svom obliku, Outlander PHEV ima prostrani stražnji dio gdje se lako može smjestiti sve, i najveći psi. Osim toga ovaj hibrid može vući kamp prikolicu idealan je za cijelu obitelj.

Kao i kod bilo kojeg SUV-a dosta je visok i neki stariji psi će trebati pomoć pri ulasku. Outlander PHEV uključuje daljinsku klimu, kao i klima uređaj koji se može daljinski pokrenuti. Međutim, za razliku od Nissan e-NV200, Volvo V60 PHEV, Toyota RAV4 EV i Tesla Model S modela Mitsubishi Outlander ne funkcionira preko interneta. Umjesto toga, morat ćete biti u rasponu od automobila kako bi aktivirali klimatske kontrolne funkcije na daljinu.

 

Pošalji komentar