Urugvajski pas pješačio s britanskim navijačima do Brazila

Adam Burns, David Bewick, Pete Johnston i Ben Olsen napravili su veliki pothvat i pješke su stigli do Brazila na Svjetsko prvenstvo u nogometu koje uskoro počinj.

Prema cilju su krenuli u ožujku, a na njihovom propješačenju kroz Urugvaj primijetili su da su dobili četveronožnu pratnju. Isprva su mislili da će ih slijediti nekoliko kilometara, ali mješanac je bio uporan i stekao je simpatije navijača. Pokušali su da ga više ne hrane i ne igraju se s njim kako bi odustao, ali Urugvajac je bio odlučan da se pridruži ekipi.

Jefferson

Tako su navijači dobili i službeno petog člana, nazvali su ga Jefferson i dali su mu nogometni dres. Na kraju je Jefferson hodao 372 kilometara od mjesta Solis u Urugvaja do Porto Alegrea u Brazilu.

I kad su već razmišljali o svim opcijama koje bi bile najbolje za njihovog člana, saznali su pravi identitet Jeffa. Priču su prenijeli urugvajski mediji i nije trebalo puno da se javi vlasnik. Jefferson nije lutalica i pravo ime mu je Negro (španjolski crn), a njegov vlasnik Ignacio Etchetchury ih je kontaktirao i već je na putu kako bi se pridružio svom Negru.

Kako će se dalje ova dirljiva priča razvijati pratite na njihovoj Facebook stranici Walk to the World Cup.

Urugvajski pas pridružio se britanskim navijačima

Pošalji komentar