VIDEO: Ivana Kindl, Domagoj Jakopović – Ribafish i hip-hoper IFEEL željeli su osjetiti kako je zatvorenim psima u vrućim automobilima

VIDEO: Ivana Kindl, Domagoj Jakopović - Ribafish i hip-hoper IFEEL željeli su osjetiti kako se osjećaju psi zatvoreni u vruće aute

Ivana Kindl, hip-hop glazbenik IFEEL i novinar Domagoj Jakopović – Ribafish imali dobar razlog da se usred vrućeg ljetnog dana zatvore u automobil – željeli su osjetiti kako se osjećaju psi zatvoreni u vruće aute.

Iako su prozori bili malo otvoreni, nije prošlo mnogo vremena prije nego što je iz automobila izašao Ribafish, poručujući: ”Ne radite to ljubimcima, ne radite to životinjama, ne radite to nikome!”

Ivana Kindl i IFEEL izdržali su manje od pola sata i izašli iz auta odjeće slijepljene uz tijelo, ističući kako im je bilo teško, ali zatvorenoj životinji, koja ne razumije što se događa, već nakon pet minuta postaje daleko teže i, ako ostane u autu dulje, vrlo vjerojatno neće preživjeti.

Ako mislite da vas pas može čekati u autu jer ćete samo kratko otići u trgovinu ili brzo nešto obaviti, riskirate da u samo nekoliko minuta temperatura u automobilu postane ubojita za njega! Psi se rashlađuju samo preko jezika i dahtanjem, tako da se njihovo tijelo u zatvorenom autu znatno brže zagrijava od našega. Čak i s blago otvorenim prozorima, psi mogu umrijeti u roku od pet minuta!

Pošalji komentar