Više od 3300 napada na poštare godišnje

Devet poštara najveće britanske poštanske tvrtke dnevno napadnu psi, a broj takvih incidenata se povećao za 8% u posljednjih 12 mjeseci. Broj poštanskih radnika nastradalih od pasa tako se povećao u posljednjih godinu dana na više od 3000.

Opasan pas

Iz Royal Maila su rekli da više od 3300 napadi na poštare koji su zabilježeni u posljednjih godinu dana predstavlja povećanje od osam posto što je neprihvatljivo. Mnogi njihovi radnici su prošli s trajnim ozljedama koje im onemogućavaju daljnji rad.

Donald Brydon, predsjednik tvrtke, je izjavio: “Znamo da većina pasa nisu sami po sebi opasni, međutim, većina životinje su sklone napasti ako osjećaju prijetnju za njihov teritorij. “

Novi zakon koji bi trebao zaštititi poštare stupio je na snagu početkom ove godine, no za sada to nije utjecalo na četveronožne čuvare i njihove vlasnike. Prema njemu vlasnici pasa sada mogu biti procesuirani za napade koji se odvijaju na privatnom posjedu, kao i na javnim mjestima.

“Naš prvi prioritet kao poslodavca je osigurati dobre u uvjete i sigurnost našim radnicima koji pružaju vrijednu uslugu. Apeliramo na vlasnike da svoje ljubimce drže pod kontrolom, pogotovo ako znaju da su njihovi psi agresivni na sve one za koje misle da im ugrožavaju teritorij. I jednostavne stvari pomažu, primjerice zadržavanje psa kod poziva poštara” – apel je poštanske tvrtke koja postoji od 1516. godine.

U Royal Mailu nisu sigurni zašto je broj napada porastao u posljednjih godinu dana, možda bi moglo biti i zbog učinkovitijeg sustava izvješćivanja. Nakon što je 2009. godine zabilježeno rekordnih 4500 incidenata, taj broj se od 2010. ustalio između 3000 i 4000. Napadi psa rezultirali su gubitkom 4100 radnih dana zbog ozljeda (razdoblje 2011. –  i 2013.), a zabilježene su ozbiljnije ozljede kao gubitci prsta ili udova nakon što su radnici napadnuti na svom radnom mjestu.

“Jako je važno da vlasnici pasa osiguraju da njihovi ljubimci ne mogu ugroziti ljude koji rade svoj posao, osobito ako se otvaraju vrata za ulazak u njihov posjed. Oni moraju biti svjesni da je to sada kazneno djelo, ako njihov pas napadne poštara snosit će sankcije.”

Royal Mail

Royal Mail je pokrenula posebnu akciju s posebnim poštanskim žigom otisnutim na slova, da bi vlasnici bili svjesni problema koje mogu izazvati njihovi ljubimci.

Pošalji komentar