Vlasnici mačaka pametniji od onih koji preferiraju pse?

Otkriveno je dakle da oni koji imaju diplome češće za ljubimce odabiru mačke, što se doduše pripisuje dugim radnim satima i samim time nemogućnošću odlaska na duge šetnje koje pas kao ljubimac zahtijeva.

22

Poznato je kako se vlasnici kućnih ljubimaca dijele na one koji vole pse i oni koji preferiraju mačke, i obično se u stavovima postavljaju baš kao i njihovi mezimci kada se negdje sretnu. Ako je vjerovati znanstvenicima, jedni od njih su zapravo stekli zavidnu prednost.

Naime prema istraživanjima Sveučilišta Bristol, vlasnici mačaka su pametniji od vlasnika pasa. Otkriveno je dakle da oni koji imaju diplome češće za ljubimce odabiru mačke, što se doduše pripisuje dugim radnim satima i samim time nemogućnošću odlaska na duge šetnje koje pas kao ljubimac zahtijeva.

Istraživanje je popratila i studija kojom je utvrđeno kako oko 26 posto kućanstava u Britaniji ima mačke kao ljubimce dok ih je 31 posto za najbolje prijatelje odabralo pse, a čak sedam posto obitelji ima i psa i mačku u svom domu. Primijećeno je kako obitelji s malom djecom u većini slučajeva nemaju ljubimce.

Pošalji komentar